2015 - Dát is vakantiebeleven

Vanuit het Rode Kruis Drenthe organiseer ik al ruim 25 jaar diverse vakantieweken in groepshotel De Vrije Vogel in Elsloo-Friesland. Naast vakantieweken voor ouderen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking, vakantieweken voor alleenstaande tienermoeders worden ook vakantieweken georganiseerd voor gezinnen die niet de financiële mogelijkheid hebben om een week op vakantie te gaan. Het doen slagen van elke vakantieweek, voor welke groep dan ook, valt of staat met de organisatie daarvan. Ik hecht er waarde aan om een vakantieweek goed voor te bereiden maar het slagen daarvan is mede afhankelijk van de accommodatie. 


Gasten willen het naar hun zin hebben, ze zijn immers op vakantie! 
Voor gasten is een eerste vakantiedag spannend en vol vragen; “Krijg ik de zorg die ik nodig heb?”, “Is er een alarmeringssysteem?” ,”Is het eten goed?”, “Wat biedt het programma?”. Kortom allemaal vragen die, deels voor iedereen die op vakantie gaat, gelden. Op de tweede dag blijken alle vragen gedurende de eerste 24 uur opgelost te zijn. Dat is niet alleen de verdienste van mij maar grotendeels van alle medewerkers van De Vrije Vogel. Zij zorgen er met elkaar voor dat de gast maar ook de vrijwilliger zich op zijn gemak voelt, waarbij gastvrijheid, gemoedelijke sfeer, het luisteren naar de gast hoog in hun vaandel staat. Medewerkers van De Vrije Vogel denken niet in beperkingen maar zoeken altijd naar mogelijkheden. Dat voelt als thuiskomen of thuis zijn. Ik hecht waarde aan een goede samenwerking. Dat ik elk jaar weer
vakantieweken in groepshotel De Vrije Vogel organiseer, zegt genoeg! 


De samenwerking is gebaseerd op wederzijds respect, meedenken, adviseren, flexibiliteit. Ik ervaar elk jaar weer dat dit niet alleen woorden zijn maar dat dit ook blijkt bij het doornemen van het programma voor de vakantieweek. Als ik een activiteit heb gepland maar dit blijkt niet haalbaar te zijn, dan wordt er samen met de medewerkers naar een alternatief gezocht. Advies voor een middagtochtje, een bezoek aan een museum, het reserveren van een touringcar of (rolstoel)bussen, Oud Hollandse spelen, dagelijks gebruik van het zwembad; het kan allemaal! Als een gast een specifiek hulpmiddel nodig heeft zoals een aangepast bed, een aangepaste matras, zuurstof en dergelijke, dan hoef ik dat maar te noemen. De Vrije Vogel neemt dan initiatief en het wordt geregeld. Daar hoef ik mij als organisatie niet druk over te maken. Dat voelt als huiskomen en schept bij gasten en mij vertrouwen. In De Vrije Vogel vind ik alle faciliteiten die van belang zijn om een vakantie te laten slagen. Het organiseren maar zeker niet in de laatste plaats het beleven van een vakantie in groepshotel De Vrije 
Vogel voelt als thuiskomen. Je thuis voelen in een omgeving waar je als gast en zeker niet in de laatste plaats als vrijwilliger, na een vakantieweek nog mooie herinneringen aan beleefd. Dat is vakantie beleven op zijn best; dat is je thuis voelen.
Minze Vries

Minze Vries is voorzitter van het Rode Kruis district Drenthe en verantwoordelijk voor de vakanties die georganiseerd worden. Tevens werkt Minze op het secretariaat van de zorginstelling „van Boeijen“, met meerdere vestigingen in Drenthe.

Aangesloten bij:

 

Groepsaccommodaties Nederland

   
   
 

 

Gecertificeerd fairtrade bedrijf

 

 

Groepen Friesland

 

 

Gastheer Nationaal Park

Bel of mail:

0516-513525
-