Bezoekers van de Orchideeën Hoeve zijn sinds vandaag van harte welkom in het gloednieuwe Makirijk. Het nieuwe buitengebied werd vanmorgen in het bijzijn van bezoekers en jaarkaarthouders officieel geopend door mede-eigenaar Jeroen Maarssen en de aap. Met een stevige druk op de knop activeerden zij de toegangspoort van het Makirijk, waarna het publiek voor het eerst kennis kon maken met de nieuwe diersoorten.


De dieren
Het Makirijk is maar liefst 2.400 m2 groot en biedt een prachtig onderkomen aan allerlei dieren die helemaal thuishoren in het tropische park. Zo kun je zomaar oog in oog staan met een exotische flamingo en waggelen eendjes vrolijk tussen het publiek door. De zeventien ringstaartmaki’s vonden het nog te koud om naar buiten te gaan, maar waren dankzij het kijkglas in het binnenverblijf toch volop te bewonderen voor het publiek.


Buiten, maar toch overdekt
Het Makirijk is de eerste buitenbeleving in de Orchideeën Hoeve. “In het Makirijk ben je buiten, maar dankzij de overdekte looproute is het onder alle weersomstandigheden te bezoeken. Het was een zeer uitdagend nieuwbouwproject, maar wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat”, vertelt Jeroen Maarssen. “De dieren hebben alle ruimte gekregen om vrij te kunnen vliegen, klimmen, springen en zwemmen. Prachtig voor zowel het dier als de bezoeker die vandaag zichtbaar genoot”, aldus Maarssen.