omgeving

De Friese Wouden - Land van natuurlijk ritme

Friesland is veel meer dan alleen zeilen op de Friese meren of met je voeten in het Wad. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Friese Wouden? Deze regio wordt in het Fries natuurlijk De Fryske Wâlden genoemd. Een regio die je zal verrassen! Over deze hele regio, met als actief en avontuurlijk hart Appelscha, vind je op deze website een breed aanbod aan informatie. Wat je er tijdens een dagje uit kunt doen, maar ook waar je het beste kunt overnachten, waar je lekker kunt eten en welke evenementen er op de agenda staan.

 

Natuurgebieden

De Friese Wouden wordt ook wel land van natuurlijk ritme genoemd. Het gebied bestaat voor een groot gedeelte uit prachtige bossen en hoge zandgronden. Je vindt er een Nationaal Park, het Drents-Friese Wold, en het unieke natuurgebied het Fochteloërveen.

Het Drents-Friese Wold omvat 6100 Ha en heeft een gevarieerd landschap, waaronder de Kale Duinen. Het Fochteloërveen is een uniek ongerept stukje natuur. Ga op ontdekkingstocht!  

 

Vakantiedorp Appelscha

Appelscha staat al jaren bekend als vakantiedorp, al sinds het begin van de vorige eeuw. De aantrekkingskracht van het vakantiedorp leeft voort tot op de dag van vandaag. Appelscha kent verscheidene attractieparken, een centrum voor outdoor-activiteiten en is een populaire startplaats voor mountainbikers die ter plekke aan hun routes kunnen beginnen.

Aangesloten bij:

 

Groepsaccommodaties Nederland

   
   
 

 

Gecertificeerd fairtrade bedrijf

 

 

Groepen Friesland

 

 

Gastheer Nationaal Park

Bel of mail:

0516-513525
-