Paardrijden op De Vrije Vogel.

Vaak wordt er gevraagd of onze paarden bereden kunnen worden door gasten.

Onze paarden Thor en Sietse zijn super lieve paarden die bereden kunnen worden door onervaren en gevorderde ruiters.​

 

Paardrijles bij De Vrije Vogel

In onze (gras)rijbak kunnen wij lessen geven. Een les duurt 30 minuten, exclusief op- en afzadelen. De vaste ruiters van onze paarden geven u graag instructie.

 

Bosritten

Vanuit De Vrije Vogel houden wij bosritten door het Drents-Friese Wold. Over prachtige zandpaden kunnen tochten gehouden worden vanaf 1 uur tot complete dagtochten. Onze tochten leiden, bij mooi weer, altijd langs de spartelvijver voor honden en paarden. Een unieke belevenis voor ruiter en paard. 

 

Voor de allerkleinste

Natascha is onze Shetlandpony. Zij kan, door haar leeftijd, niet meer bereden worden. Wel vindt zij het heerlijk om gepoetst te worden en mee te gaan tijdens een wandeling door het bos.  

 

Kan iedereen de paarden berijden?

Nee, daar moeten wij heel eerlijk in zijn. Niet iedereen willen wij op het paard laten rijden. Per geval zullen wij bekijken wat en of het mogelijk is. U moet in ieder geval zelfstandig het paard op en af kunnen komen. 

 

Wat kost paardrijden?

Het dragen van een cap is verplicht en kan gratis bij ons geleend worden. Natuurlijk is het prettiger als u uw eigen cap, laarzen en broek aan heeft.

De les is altijd op afspraak en de bosritten altijd onder begeleiding van één van de vast ruiters van de paarden. 

Voordat u met ons het bos in gaat, is een les in onze rijbak verplicht. Wij kijken dan op welk niveau u kunt paardrijden en beslissen dan ook of een bosrit mogelijk is. Tijdens de buitenrit is een bodyprotector verplicht.

Uw eigen paard meenemen?

Op ons terein is het mogelijk om twee eigen paarden mee te nemen. Wij kunnen ook bemiddelen bij stallen in de directe omgeving. 

 

Les incl. cap € 12.50
Buitenrit 1 - 1,5 uur € 12,50
Stalling,incl. brok, hooi en paddock € 20,- per nacht 

 

Wy winskje jo in protte hynstewille.